Coronavirus

Wij willen u verzoeken om de praktijk te betreden met een mondkap op.

Indien u meer wilt weten over het coronavirus, dan kunt u kijken op thuisarts.nl of website van het RIVM.
Tevens kunt u voor vragen contact opnemen met de volgende 2 instanties:
-Het RIVM (0800 - 1351).
-De GGD (010 - 443 80 31 of 010 - 433 99 66).

Indien u meer wilt weten over de aanpassingen in de praktijk als het gevolg van het coronavirus, dan kunt u klikken op de link. Kijk ook naar de poster.

Griepcampagne 2022

Vanwege de Coronamaatregelen is de griepcampagne dit jaar anders georganiseerd. Leest u dit bericht (en uw uitnodiging) goed door.

Op zaterdag 8 oktober 2022 vindt de griepcampagne plaats.

De lokatie is dit jaar gewijzigd, zodat we de 1,5 meter maatregel kunnen aanhouden. De lokatie: 
Wijkcentrum Schollevaar
Maria Danneels erf 20
2907 BD Capelle aan den IJssel

Om de drukte te voorkomen wordt u dit jaar uitgenodigd op basis van de 1e letter van uw achternaam. U wordt verzocht om bij voorkeur op de aangegeven tijden te komen.

Eerste letter van uw achternaam Voorkeurstijd
A tot en met F 09.00-10.30 uur
G tot en met M 10.30-12.00 uur
N tot en met T 13.00-14.30 uur
U tot en met Z 14.30-16.00 uur


Elke winter krijgt gemiddeld 1 op de 10 mensen griep (influenza). Voor de meeste mensen is griep een vervelende ziekte die vanzelf overgaat. Griep is niet hetzelfde als zware verkoudheid. Sommige mensen kunnen ernstig ziek worden door de griep. Zij zitten in een risicogroep. Indien u in een risicogroep zit dan krijgt u een uitnodiging voor de gratis griepprik.
De griepprik is bedoeld voor de volgende risicogroepen:
*Iedereen van 60 jaar of ouder;
*Mensen met een langdurige hart- en vaatziekte;
*Mensen met een langdurige longziekte;
*Mensen met Diabetes Mellitus;
*Mensen met een nieraandoening;
*Mensen met weinig weerstand door een andere ziekte, een medische behandeling of medicijnen die de weerstand verlagen.

Ook als uw zwanger bent en u behoort tot een van de risicogroepen, kunt u de griepprik krijgen. De griepprik heeft geen nadelen voor u of uw ongeboren kind.

Iedere patiënt die behoort tot een van deze risicogroepen, krijgt thuis een persoonlijke oproep opgestuurd. Deze oproep dient u in te leveren bij de praktijkassistente, wanneer u de griepprik komt halen. Indien u onverhoopt geen oproep heeft gekregen, dan kunt u contact opnemen met de praktijk. Indien u geen gebruik wilt maken van de griepprik, dan kunt u de oproep als niet verzonden beschouwen en bij het oud papier doen.

Indien u niet tot de risicogroep behoort, dan is het wél mogelijk om de griepprik te krijgen. Dit moet u wel zelf betalen.

Wanneer u rondom de griepcampagne antibiotica slikt en of ziek bent, dan is het handig om de griepprik op een later moment te halen. Informeert u hiervoor bij de praktijkassistente. 
Wanneer u onder behandeling bent van de medisch specialist, bijvoorbeeld oncoloog, dan is het handig om vooraf bij uw behandelend medisch specialist na te vragen of u de griepprik mag hebben.

Indien u op de bovengenoemde dagen niet kunt komen voor uw griepprik, dan zijn er ook een aantal inhaalmomenten. Informeert u hiervoor bij de praktijkassistente.

Kijkt u voor meer informatie op www.rivm.nl/griepprik of www.thuisarts.nl/griep of doe de griepcheck.

Huisartsenpraktijk Van der Spek