Coronavirus

Wij willen u verzoeken om de praktijk te betreden met een mondkap op.

Indien u meer wilt weten over het coronavirus, dan kunt u kijken op thuisarts.nl of website van het RIVM.
Tevens kunt u voor vragen contact opnemen met de volgende 2 instanties:
-Het RIVM (0800 - 1351).
-De GGD (010 - 443 80 31 of 010 - 433 99 66).

Indien u meer wilt weten over de aanpassingen in de praktijk als het gevolg van het coronavirus, dan kunt u klikken op de link. Kijk ook naar de poster.

Coronavirus

Vooralsnog gaat de reguliere zorg in de praktijk door. We willen graag uitleggen hoe we dit doen en welke veranderingen dit met zich meebrengt.

Kom niet uit uzelf naar de praktijk toe. Neem eerst contact op met de assistente per telefoon of e-mail. De assistente zal aan de telefoon aanvullende vragen stellen in het kader van het coronavirus.
De huisartsenpraktijk is gewoon open voor al uw medische vragen. Heeft u hulp nodig, aarzel dan niet ons te bellen. Wel maken we hierin een onderscheid tussen coronaklachten en andere klachten.

Gaat het om coronaklachten? Dan houden wij vast aan het landelijk beleid. Als je  één of meer klachten hebt die passen bij een infectie met COVID-19 kun je getest worden. 
Milde klachten: Verkoudheidsklachten, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoest, verhoging of als je plotseling niet goed meer ruikt of proeft. Blijf thuis, laat je testen, ziek uit.  Kijk op Rijksoverheid.nl hoe je een afspraak voor een test maakt.

Ernstige klachten: Benauwdheid en/of koorts (boven de 38 graden) of als je je steeds zieker voelt. Bel dan direct de huisarts of de huisartsenpost.

Wat betreft de ‘andere klachten’: Als u overdag huisartsenhulp nodig heeft, dan neemt u net als anders contact op met de praktijk.

Is het veilig om naar de huisarts te gaan?
Wij proberen ervoor te zorgen dat patiënten met coronaklachten gescheiden blijven van patiënten met andere klachten. Ook hebben de medewerkers de mogelijkheid om zich te laten testen op corona. Als dat inderdaad geconstateerd wordt, gaat de medewerker thuis in quarantaine totdat hij of zij volledig is hersteld. Ook hebben de medewerkers alle beschermende middelen die zij nodig hebben voor een coronaconsult of coronavisite of regulier consult. Daarbij wordt een heel strikt protocol gebruikt.
Tevens willen wij u verzoeken om, indien mogelijk, de praktijk te betreden met een mondkap op.

Coronaklachten spreekuur
Er is dagelijks een spreekuur voor patiënten met coronaklachten. De doktersassistente zal aangeven dat u op dit spreekuur gezien zal worden. Voor dit spreekuur gelden andere regels voor het bezoek. Wij willen u verzoeken om, indien mogelijk, alleen naar dit spreekuur te komen. U mag de praktijk pas binnenkomen, zodra u door de huisarts of doktersassistente bent gebeld. Hiermee willen we de kans op besmetting van anderen zo laag mogelijk houden. We willen om die reden ook verzoeken om uw telefoonnummer bij de hand te houden, wanneer u belt voor een afspraak op dit spreekuur.

Reguliere spreekuur
U moet voor deze spreekuren een afspraak maken met de doktersassistente. We willen u verzoeken om op het aangegeven tijdstip op het spreekuur te komen. Indien u te laat komt, dan kan uw afspraak niet meer doorgaan.
De medewerkers zullen ook tijdens deze spreekuren beschermende voorzorgsmaatregelen nemen om de kans op besmetting te verkleinen. Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de praktijkondersteuner, doktersassistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken de afspraak te annuleren. De doktersassistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.

Chronische zorg
De chronische zorg (Diabetes Mellitus, COPD/Astma, hart- en vaatziekten) gaat voorlopig door. U kunt hiervoor zelf contact opnemen met de praktijk. Tevens zullen de doktersassistentes de komende periode gebruiken om u hiervoor uit te nodigen. Indien u klachten heeft die kunnen passen bij het coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de praktijkondersteuner, doktersassistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw afspraak te annuleren. De doktersassistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.

Wachtkamer
De wachtkamer is aangepast aan het 1,5 meter advies. Dit betekent dat er vanaf heden maar maximaal 4 patiënten in de wachtkamer aanwezig kunnen zijn. Indien er 4 patiënten in de wachtkamer zijn, dan verzoeken wij u om buiten de praktijk te wachten totdat er weer een patiënt de praktijk verlaat. Kom zoveel mogelijk alleen naar de praktijk. Tevens willen wij u verzoeken om, indien mogelijk, de praktijk te betreden met een mondkap op.

Hoe kunt u helpen?
We rekenen op uw hulp om besmetting te voorkomen. Onder andere door binnen te blijven bij milde klachten en door uit te spreken of u koorts heeft wanneer u contact opneemt met de praktijk.
Vermoedt u dat u coronaklachten heeft? Geef dat dan duidelijk aan als u ons belt. Zowel voor uzelf, voor uw dierbaren als voor uw zorgverleners.
Tevens willen wij u verzoeken om zoveel mogelijk alleen te komen naar de praktijk. Het is nog steeds niet toegestaan om zonder aankondiging de praktijk binnen te lopen, omdat we op die manier de veiligheid en kans op besmetting niet goed kunnen controleren.
Indien u klachten heeft die kunnen passen bij coronavirus en u heeft een normale controleafspraak staan bij de praktijkondersteuner, doktersassistente of huisarts, dan willen wij u verzoeken uw normale afspraak te annuleren. De doktersassistente kan u dan tevens van adviezen voorzien.

Testen op Coronavirus
Vanaf 1 juni 2020 kan iedereen met klachten die kunnen passen bij het coronavirus (koorts, hoesten en/of verkoudheid) getest worden of hij/zij het coronavirus bij zich draagt. U moet hiervoor een afspraak maken met de GGD door te bellen met 0800 - 1202. Klikt u voor meer informatie op de volgende link.

Lees op Rijksoverheid.nl alle maatregelen tegen het nieuwe coronavirus. De maatregelen zijn ook in andere talen beschikbaar.

Mond-neus-maskers
Lees hier meer over mondkapjesplicht en uitzonderingen en een kaartje voor mensen die wegens ziekte of beperking geen mondkapje kunnen dragen.

Meer informatie over coronavirus
U kunt meer informatie vinden door op de volgende links te klikken:
Rijksoverheid
Thuisarts.nl/corona
RIVM
Uitleg over coronavirus in meerdere talen:
-Steffie.nl
-Pharos.nl

Meer informatie over coronavaccinatie
Klikt u hier.

Wilt u meer informatie over reizen en vakantie en coronavirus, dan kunt u kijken op de website van de Rijksoverheid.

Heeft u problemen met het aanmaken van een QR-code of heeft u vragen over de CoronaCheckApp, dan kunt u bellen met RIVM 0800 - 5090.

We hopen dat we samen met u de medische zorg weer op een verantwoorde manier kunnen opstarten en uitvoeren. Dit zal voor iedereen wennen zijn en vergt meerdere aanpassingen. We hopen op uw begrip.

Huisartsenpraktijk Van der Spek