CORONAVIRUS
De praktijkvoering is per 16 maart sterk aangepast. Kom niet uit uzelf naar de praktijk toe. Neem contact met ons op per e-mail en/of per telefoon.

Alle informatie over het coronavirus in Nederland verandert erg snel. Het lijkt erop dat ons gauw een hele grote uitbraak te wachten staat. We willen zoveel mogelijk bereikbaar blijven voor u. Echter, het is daarbij belangrijk dat we de kans op besmetting + verspreiding zo klein mogelijk maken. Daarom willen we alleen mensen tot de praktijk toelaten, waarvan we vinden dat het echt noodzakelijk is. We proberen veel vragen telefonisch of per e-mail af te handelen.
De gewone controles kunnen de komende weken niet face-to-face plaatsvinden. We zullen de controles veelal telefonisch uitvoeren.
Ook de ziekenhuizen en laboratoria nemen gepaste maatregelen.
Het is echt erg belangrijk dat iedereen zich aan de adviezen houdt.

Indien u meer wilt weten over het coronavirus, dan kunt u kijken op thuisarts.nl of de website van het RIVM.
Tevens kunt u voor vragen contact opnemen met de volgende 2 instanties:
-Het RIVM (0800 - 1351).
-De GGD (010 - 443 80 31 of 010 - 433 99 66).

Wat is thuisisolatie / thuisquarantaine?
Klikt u voor meer informatie op de link.

 

 

 

Goed voorbereid op vakantie

Indien u op vakantie gaat, dan moet u aan meerdere dingen denken. Bijvoorbeeld uw medicatie en vaccinaties.
Wij raden u aan om ruim voor uw geplande vakantie te controleren of u voldoende medicatie heeft om mee op te reis te nemen.

Indien u chronisch medicatie gebruikt, dan raden wij u ook aan om een medicijnpaspoort mee te nemen op vakantie. Deze kunt u aanvragen bij uw apotheek. Kijkt u voor meer informatie op de website van uw apotheek:
Apotheek Schollevaar
Apotheek Spoorlaan

Gaat u op reis met een medicijn of middel dat onder de Opiumwet valt, dan moet u hiervoor een officiële verklaring aanvragen. In veel landen is namelijk het bezitten en/of gebruiken van middelen die onder de Opiumwet vallen streng verboden. Op het overtreden van de Opiumwet staan strenge straffen. Middelen die onder de Opiumwet vallen kunt u dus niet zomaar meenemen naar het buitenland. Dat geldt onder andere voor slaap- en kalmeringsmiddelen, sterke pijnstillers en middelen voor de behandeling van ADHD.
Er bestaan twee verschillende verklaringen:
1.de Schengenverklaring voor reizen binnen het Schengenbied. Download hier de Schengenverklaring.
2.de Engelstalige medische verklaring voor reizen naar landen buiten het Schengengebied. Laat uw behandelend (huis)arts een medische verklaring opstellen. Download hier een voorbeeld.

Kijkt u ook voor meer informatie op de website van het CAK of bekijk de folder van het CAK. Zo weet u of u een verklaring nodig heeft.

Indien u van plan bent een verre reis te gaan maken, dan kan het zo zijn dat er bepaalde vaccinaties en/of medicijnen worden aangeraden. Het is belangrijk dat u hier op tijd naar informeert. Wij raden u aan om contact op te nemen met:
*Travel Clinic Rotterdam
*GGD Rotterdam

Kijkt u voor andere geregistreerde vaccinatieadressen bij u in de buurt op de website van Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

De zomer is begonnen. Of u nu thuis blijft, moet werken, naar het strand of naar het buitenland op vakantie gaat, thuisarts.nl wil u helpen om gezondheidsproblemen te voorkomen. U vindt Thuisarts.nl/zomer een aantal tips.

Kijkt u ook eens naar de reisadviezen op de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Contact
  • 010 - 450 60 66
  • 010 - 451 63 15
    (spoedlijn overdag)
    010 - 279 92 62
    (avond/nacht/weekend)